latinica  ћирилица
05/05/2021 |  10:47 | Аутор: СРНА

Покренута кампања "Градимо туризам заједно"

У Требињу је покренута кампања "Градимо туризам заједно", с циљем изградње партнерских односа и смањења броја физичких лица која изнајмљују смјештај у сивој зони – ван законских оквира.
Требиње (фото:ГОТребиње) -
Требиње (фото:ГОТребиње)

Кампању су покренули градско Одјељење за туризам, пољопривреду и предузетништво и Туристичка организација Требиње.

Из Туристичке организације града саопштено је да ће кампања посебан акценат ставити на физичка лица која изнајмљују собе, апартмане или куће за одмор, а притом их нису регистровала и самим тим обављају нелегалну дјелатност, што подлијеже санкционисању од надлежних инспекцијских органа, који ће у наредном периоду вршити контроле пословања ове гране туристичке привреде.

Како би се овим физичким лицима пружила још једна могућност да региструју своју дјелатност, у оквиру ове кампање биће расписан јавни позив на који ће моћи да се јаве заинтересована лица и тако своју дјелатност учине легалном, а у складу са Законом о боравишној такси и Законом о порезима и доприносима и тиме избјегну потенцијалне санкције у наредном периоду.

- Као потврду партнерског односа, Туристичка организација и надлежно Одјељење ће као подстицајну мјеру за сва физичка лица која одлуче да региструју своју дјелатност до 1. јула 2021. године додијелити ваучере од 50 до 200 КМ /зависно о броју регистрованих кревета/, који ће бити намијењен за куповину опреме за хотелијерство - наводи се у саопштењу.

Физичка лица која желе да региструју своју дјелатност, комплетне информације могу добити сваким даном од 8.00 до 20.00 часова у Туристичком информативном центру поред баште "Платани" у Улици Јована Дучића бб или на број телефона 059/273-410.

Из Туристичке организације Требиње наводе да су креирани и промотивно-информативни флајери који ће бити доступни у просторијама Туристичког информативног центра и Центра за услуге грађанима, а један дио ће кроз више намјенских акција бити подијељен грађанима.

- Кампању `Градимо туризам заједно` обиљежиће низ занимљивих активности, а свакако ће највећу пажњу привући презентација компаније `ХСС` из Београда, -лидера на пољу централизованих резервационих система који ће, након потенцијалног откупа лиценце и проласка обуке заинтересованих субјеката, бити доступан у оквиру сајта Туристичке организације Требиња - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да ће на тај начин сви регистровани објекти који пружају услугу смјештаја на подручју Требиња добити потпуно бесплатну промоцију и нови канал продаје уз најмању провизију на тржишту и уз низ погодности и додатних пословних прилика.

Презентација ће бити одржана 10. маја у великој сали Градске управе Требиње, у два термина – у 10.00 и 11.00 часова, у трајању од по 45 минута.

- Заинтересовани се за учешће на презентацији могу јавити лично сваким даном од 8.00 до 20.00 часова у Туристичком инрормативном центру поред баште `Платани`, на број телефона 059/273-410 или на имејл адресу: gotrebinje@gotrebinje.com - навели су из Туристичке организације.

Планирано је да кампања траје до краја текуће календарске године уз континуирану медијску промоцију и низ акција које ће се реализовати по фазама.