latinica  ћирилица
05/05/2021 |  11:43 | Аутор: СРНА

КЦУС: Анестезиолози поднијели захтјев за раскид уговора

Дванаесторо анестезиолога са Клиничког центра Универзитета у Сарајеву /КЦУС/ поднијело је захтјев за раскид уговора, а поводом новонастале ситуације биће одржана хитна сједница Владе Кантона Сарајево.
Клинички центар Универзитета у Сарајеву - Фото: klix.ba
Клинички центар Универзитета у СарајевуФото: klix.ba

Разлог за отказе је незадовољство условима рада, што је и кулминирало прошлог мјесеца када су послали писмо руководству КЦУС-а у којем су упозорили на катастрофалне услове рада и кориштење неадекватних респиратора на ковид пацијентима.

Информацију о отказима анестезиолога је потврдио и кантонални министар здравства Харис Вранић на Скупштини Кантона, преносе федерални медији.

За писмо које је процурило у јавност и подигло велику прашину, љекари су рекли да се ради о интерној комуникацији, али да је вјеродостојно.

Недуго након тога, Тужилаштво Кантона Сарајево је формирало предмет, а истражиоци Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ раније су ушли на КЦУС и одузели документацију која ће помоћи у истрази с циљем утврђивања да ли су "Малина респиратори" исправни, колико их је у функцији, да ли су кориштени на пацијентима зараженим вирусом корона и да ли је пацијентима пружена адекватна љекарска њега.