latinica  ћирилица
05/05/2021 |  12:02 | Аутор: СРНА

Голић: Подршка институција Српске граду Источно Сарајево

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић истакла је данас у Бањалуци у разговору са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем да је овај град увијек имао подршку институција Републике Српске и да ће тако и бити.
Сребренка Голић - Фото: РТРС
Сребренка ГолићФото: РТРС

- Потребно је урадити енергетски преглед објекта "Дејтон" и тачно утврдити који су недостаци и шта би требало урадити како би био побољшан и изглед и радни амбијент. Тек након извршеног енергетског прегледа знаћемо колико би средстава требало да се издвоји за енергетско утопљавање ове зграде у Источном Сарајеву - рекла је Голићева.

Када је ријеч о проглашењу парка природе Требевић, Голићева је навела да је потребно извршити увид у просторно-планску документацију, саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

- У сарадњи са Републичким заводом за заштиту културно-историјског и природног насљеђа, потребно је утврдити специфичност локације, након чега се може размишљати о могућностима за проглашење парка природе Требевић - додала је Голићева.

Ћосић је захвалио на досадашњој подршци Министарства посредством реализације пројекта "Енергетска ефикасност" и подсјетио да је већ обновљена зграда Средње школе "28. јун" за шта је издвојено 382.000 КМ и да су при крају радови на објекту Дома здравља у Палама, који би на крају требало да износе око 640.000 КМ.

- Зграда "Дејтон" би реализацијом пројкта "Енергетска ефикасност" додатно уљепшала град Источно Сарајево, а при томе је и сједиште бројним институцијама и удружењима која су од огромног значаја за град. Од великог је значаја да наиђемо на подршку у реализацији овог пројекта - рекао је Ћосић.