latinica  ћирилица
05/05/2021 |  19:06 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Српска у преговорима за 100.000 вакцина Спутњик (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Српска у преговорима са Русима да у наредних 10 до 15 дана добије 100.000 вакцина Спутњик као прву дозу.
Радован Вишковић -
Радован Вишковић

Вишковић је на дочеку 80.000 кинеске вакцине Синофарм истакао заначај што је Српска у тешком времену успјела да обезбиједи овако велику количину за своје грађане.

Он очекује да са овим и вакцинама које су стигле у ранијем периоду Српска у мају располаже са најмање 200.000 вакцина.

- Може се веома лако десити да Република Српска у мају има и 300.000 доза вакцина што ће омогућити убрзану вакцинацију - рекао је Вишковић.

Вишковић је захвалио кинеском амбасадору у БиХ што је у значајној мјери помогао да Српска добије ове вакцине, али је истакао и напоре српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Он је навео да је на данашњем састанку са амбасадором Ђи Пингом исказао интерес да Српска набави и додатне количине кинеске вакцине.

- Циљ нам је да дођемо у позицију да у наредних неколико мјесеци, највише три, дођемо у позицију да вакцинишемо већи број људи у Републици Српској - рекао је Вишковић.

Он је навео да ће се тиме заштити здравље грађана, али и омогућити излазак из кризе изазване пандемијом, што треба да ради Влада.