latinica  ћирилица
06/05/2021 |  10:14 ⇒ 10:18 | Аутор: СРНА

Албанци напали Србина у Великој Хочи

Србина Мирослава Лукића из Велике Хоче на Косову и Метохији напала су тројица Албанаца, који су га прво вербално вријеђали, а потом га и физички напали и сломили му нос.
Косово и Метохија (илустрација) -
Косово и Метохија (илустрација)

Напад се догодио синоћ око 21.00 час, Лукић се због прелома носа налази на болничкој опсервацији, о случају је обавијештена полиција, а нападач је приведен, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се напомиње да су житељи Велике Хоче и Ораховца мјесецима на мети локалних Албанаца, који на њихова имања пуштају стоку и тако им уништавају пољопривредне засаде.

Нападнути Лукић је у више наврата скретао пажњу полицији на овај проблем, али се он понављао и умјесто да буде ријешен, ескалирао је у још већи инцидент, а Лукић је нападнут само зато што је проблем пријављивао, додаје се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију очекује адекватну казну за овај тежак физички напад на Лукића, али и хитну реакцију полиције на заштити имовине српских породица у овом дијелу Косова и Метохије, којима је пољопривреда једини извор прихода.

"На овај начин њима се директно угрожава егзистенција и опстанак на подручју Велике Хоче и Ораховца и шаље порука да на својим огњиштима нису добродошли. Због тога се овај проблем мора најозбиљније схватити и осигурати се безбедност српским породицама у овом делу Косова и Метохије", истиче Канцеларија.