latinica  ћирилица
06/05/2021 |  17:44 | Аутор: СРНА

Вулин: На Косово и Метохију само по Резолуцији 1244

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да се о томе да ли и колико војника Хрватска или нека друга земља може да има у оквиру Кфора одлучује у складу са принципима одређеним Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН, а не договором "браће по оружју".
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Поводом изјаве хрватског шефа дипломатије Гордана Грлића Радмана да ће Хрватска на Космету формирати војни камп, Вулин каже да би Радман волио да може да распореди окупационе снаге на простору Србије, али да ће му зато требати много више од оног што са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем може да смисли.

Коментаришући Радманову изјаву да се Хрватска противи било каквој промјени граница у Источној Европи, Вулин истиче да када министар државе настале разбијањем СФРЈ, а прије тога Краљевине Југославије, прича о неповредивости граница онда јасно да се границе не смију мјењати само ако би водиле уједињењу Срба, саопштено је из МУП-а Србије.

- Лицемјерје са којим о неповредивости граница говоре сепаратисти може се поредити само са онима који траже да викар усташке војске Алојзије Степинац буде светац због отпора усташама. Остаје још само да нам се објасни зашто је могуће мијењати границе 1941, 1991, 2008. године, а после тога није и како је цијепање Србије допринос миру, а уједињење Срба пријетња стабилности? - поручио је Вулин.

Радман је раније данас у Приштини рекао да је Хрватска одлучила да постави војну базу на Косову и Метохији која ће, како каже, утицати на стабилност региона, као и да се званични Загреб противи било којој промјени граница у Источној Европи.