latinica  ћирилица
06/05/2021 |  19:11 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Ходочасници у хуманитарној акцији кренули са Сокоца ка Острогу (ВИДЕО)

Група од 29 ходочасника кренула је данас из порте Цркве Светог Илије у Сокоцу, на 12. поклоњење Светом Василију Острошком, у манастир Острог у Црној Гори. Ходочашће је посвећено њиховом суграђанину Јовану Јововићу коме је потребна помоћ, јер му је од рођења дијагностикована церебрална парализа, а временом и друге дијагнозе.
Ходочасници са Сокоца кренули ка Острогу - Фото: СРНА
Ходочасници са Сокоца кренули ка ОстрогуФото: СРНА

Седамнаестогодишњи Јован живи са мајком и млађим братом у стану без терасе на четвртом спрату, у згради без лифта, због чега му је годинама онемогућен излазак на свјеж ваздух.

Чланови Удружења грађана "Свети Василије Острошки" одлучили су да помогну породици Јововић да изгради кућу, за коју већ посједују плац и грађевинску дозволу, чиме би непрестана њега обољелог Јована била значајно олакшана.

За Јована ће се ходочасници молити на свом путу ка Острогу. За шест дана препјешачиће 230 километара.

Ходочаснике је на 12. поклоничко путовање, уз благослов испратио старјешина Црквене општине Соколац Илија Чупић, истакавши да је ово ходочашће диван примјер како се исказују вјера, љубав и хуманост.

Потпредсједник  Удружења Младен Цвијетић подсјећа да је до 31. маја у функцији "М:телов" број 1416 преко кога једним позивом грађани донирају једну КМ за помоћ породици Јована Јововића.

Средства се могу уплатити и на текући жиро рачун Удружења "Свети Василије Острошки" 562-012-81550261-02 код НЛБ банке.