latinica  ћирилица
07/05/2021 |  11:24 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија даје гаранцију Србима на Космету да неће бити нових погрома

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да Србија даје гаранцију српском народу на Космету да неће бити нових "Олуја", погрома и протјеривања Срба и да ће ту порука поновити и сутра у Доњој Градини на обиљежавању пробоја посљедњих јасеновачких логораша.
Александар Вучић (@sns_srbija) - Фото: Тwitter
Александар Вучић (@sns_srbija)Фото: Тwitter

Вучић је нагласио да Србија жели са свима добре и коректне односе колико је могуће, али да одређене најаве које долазе из Хрватске нису израз поштовања према Србији.

Коментаришући одлуку Хрватске да постави своју војну базу на Косово, Вучић је оцијенио да је та одлука донесена намјерно и да тиме желе додатно да понизе Србију.

- Не може Хрватска да се прави да не зна шта Србија мисли о Космету, без обзира што је признала независност, да се прави да не зна да Косово и Метохију сматрамо нашом територијом, да тамо живе велики број Срба који имају колективно сећање на стравично страдање од 1941. до 1995. године - рекао је новинарима Вучић.

Он је најавио да ће о томе разговарати у Бриселу са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом.

Министар спољних послова Хрватске Гордан Грлић Радман потврдио је раније да је Хрватска одлучила да успостави војну базу на Косову и Метохији која ће "утицати на стабилност региона".