latinica  ћирилица
07/05/2021 |  12:21 ⇒ 12:23 | Аутор: СРНА

У Болници "Србија" ситуација много боља

Епидемиолошка ситуација на подручју Сарајевско-романијске регије много је повољнија и мањи је број лица заражених вирусом корона чије стање захтијева болничко лијечење, али због протеклих празника постоји опасност да се стање поново погорша, изјавила је специјалиста инфектологије у Болници "Србија" у Источном Сарајеву Жанка Ерановић.
Болница Србија - Источно Сарајево - Фото: РТРС
Болница Србија - Источно СарајевоФото: РТРС

Ерановићева је Срни рекла да је на ковид одјељењу Болнице "Србија" тренутно хоспитализовано 16 пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом.

- Стање је много повољније и мањи је број инфицираних, иако су домови здравља и даље оптерећени зараженим пацијентима чија клиничка слика не захтијева упућивање на болничко лијечење - појаснила је Ерановићева.

Говорећи о трећем таласу пандемије, који се ближи крају, Ерановићева је примијетила да су клиничке слике код пацијената хоспитализованих у Болници "Србија" све озбиљније, а период лијечења све дужи, што представља додатно оптерећење.

Она је указала да се сада јављају пацијенти свих животних доби, али да, на срећу, још нема у већем броју дјеце и омладине.

- Ми се надамо да је резултат повољније епидемиолошке ситуације поштовање препоручених епидемиолошкох мјера. Ипак, протекли празници нам уливају одређени страх да ћемо у наредном периоду имати повећање броја обољелих, те због тога молимо становништво да и даље поштује све мјере - нагласила је Ерановићева.