latinica  ћирилица
07/05/2021 |  15:15 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Истрага: Депресивни пилот свјесно срушио малезијски "боинг"

Стручњаци који истражују случај малезијског "боинга" који је нестао са радара 8. марта 2014. године вјерују да је пилот Закарије Ахмад Шах свјесно срушио авион и убио путнике.
Малезијски авион (фото: mylaupshaw.com) -
Малезијски авион (фото: mylaupshaw.com)

Пилот, који је боловао од депресије, сматрају истражиоци, често је мијењао смјер лета авиона како би замео трагове.

Авион "МX370" који је нестао на лету из Куала Лумпура за Пекинг до данас је мистерија, као и судбина 239 путника и чланова особља.

Најновији извјештај сугерише да је пилот тог кобног лета пажљиво испланирао путању како не би оставио трагове прије него што је авион срушио у Индијски океан, пише британски лист "Мирор".

Ранији извјештаји указивали су да је пилот боловао од клиничке депресије, а авио-инжењер Ричард Годфри вјерује да је он намјерно промијенио смјер кретања и убрзао авион, скривајући тако локацију ка којој се запутио.

Мијењајући смјер кретања, авион се изненада изгубио са радара, а забиљежен је тек на војном радару мало прије пада.

Пилот Закарије Ахмад Шах намјерно је са собом повео у смрт све путнике и чланове посаде, сматра Годфри.

- Изгледа да је он знао за радно вријеме радара Сабанг и Локсејмаве - знао је да они викендом навече, у вријеме слабијег међународног саобраћаја, неће бити активни - тврди Годфри у свом извјештају.

Он наглашава да је пилот очигледно помно планирао и избјегавао руте комерцијалних летова.

- Није био толико забринут због потрошње горива, више је напора уложио у остављање лажних трагова. Знатан број промјена руте и брзине сугерише да је пилот током лета био активан - објашњава Годфри.

Француски истражиоци добили су од компаније "Боинг" мноштво података о несталом лету "МХ370" који би могли открити коначни узрок мистериозне несреће.

И они су закључили да је капетан Закарије Ахмад Шах био узнемирен и усамљен човјек који је намјерно убио све путнике и посаду.

Пилот је имао "контролу до самог краја", наводе они и напомињу да докази показују да је несрећа била вишеструко убиство и самоубиство.

Француским истражиоцима омогућен је приступ "знатној количини" података о несталом "боингу 777" који су послати током лета.

То укључује и бројне документе, те сателитске податке британске телекомуникационе фирме "Имарсат".

Остаци малезијске летјелице никада нису пронађени у потпуности, а у потрагу је уложено 200 милиона долара.

Дио остатака извађен је из мора код Мадагаскара, Танзаније и Јужноафричке Републике, а анализа дијела олупине пронађене у августу прошле године подстакла је позиве за организовање нове потраге за несталим авионом.