latinica  ћирилица
07/05/2021 |  17:47 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

Утврђен Приједог уредбе за санирање финансијског губитка у друмском саобраћају

Управни одбор Компензациног фонда Републике Српске утврдио је Приједлог уредбе о поступку додјеле средстава привредним субјектима у области превоза лица у друмском саобраћају за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије и упутио Влади Српске на разматрање и усвајање.
Сједница Управног одбора Компезационог фонда - Фото: РТРС
Сједница Управног одбора Компезационог фондаФото: РТРС

Циљ доношења ове уредбе је пружање финансијске подршке за одржавање ликвидности привредних субјеката који имају финансијски губитак због посљедица пандемије вируса корона, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Овим се уређују се услови, исправе за доказивање испуњености услова, као и друга питања од значаја за поступак додјеле средстава привредним субјектима који обављају дјелатност јавног превоза лица у друмском саобраћају и пружања услуга аутобуских станица за период јануар - април 2021. године.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске упознао се са Информацијом о пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера у периоду од 1. до 31. марта 2021. године из средстава Компензационог фонда Републике Српске.

Закључено је да је Министарство трговине и туризма доставило списак пословних субјеката који испуњавају услове за рефундацију средстава о основу искориштених туристичких ваучера за период 1. до 31. марта ове године у складу са Уредбом о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима.

Одобрена је и исплата од 154.840 КМ у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона по основу искориштених туристичких ваучера у периоду 1. до 31. марта 2021. године за 38 пословних субјеката.

Исплата ће се обављати на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети ресорно министарство.

Такође, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске се упознао са допуном Информације о пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера до марта 2021. године, из средстава Компензационог фонда Републике Српске.

Закључено је да је Министарство трговине и туризма доставило списак пословних субјеката који испуњавају услове за рефундацију средстава о основу искориштених туристичких ваучера у складу са Уредбом о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима.

Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 260.522 КМ у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона по основу искориштених туристичких ваучера.

Исплата ће се обављати на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети ресорно министарство.