latinica  ћирилица
07/05/2021 |  18:49 ⇒ 08/05/2021 | 09:05 | Аутор: Агенције

У поноћ у Херцег Новом изборна тишина

У Херцег Новом у поноћ почиње изборна тишина уочи локалних избора који ће у том граду бити одржани у недјељу, 9. маја, и трајаће до затварања бирачких мјеста у 20 сати.
Херцег Нови   (Фото:Slavica Kosić /vijesti.me) -
Херцег Нови (Фото:Slavica Kosić /vijesti.me)

Грађани ће бирати између пет коалиција и једног грађанског покрета:Изборна листа “Новска листа – Наш град, наш брод“, “Европски тим за Херцег Нови“, чија је окосница ДПС, “Прави Нови, слобода је у нашим рукама“.

Под редним бројем четири је коалиција “За будућност Херцег Новог и Боке“, окупљена око Демократског фронта, слиједи “Стеван Катић – Ни лијево, ни десно. Правац Нови“ и коалиција “Др Дритан Абазовић – Црно на бијело – Може бокешки“.

Нови локални парламент имаће 35, умјесто 34 одборника колико је било до ових избора.

Право гласа на изборима, према подацима Министарства унутрашњих послова, има 25.590 бирача.

На изборима у Херцег Новом 2017. године највише мандата освојили су Демократска Црна Гора – девет и Демократски фронт – четири, док је ДПС Мила Ђукановића, иако је појединачно освојио највише мандата, 12, изгубила власт у том граду.

Након пораза ДПС-а на парламентарним изборима 30. августа прошле године, а након тога и у Никшићу, према писању дијела подгоричких медија, новски избори су одлична прилика за наставак “губитничког низа“ партије предсједника Мила Ђукановића.