latinica  ћирилица
07/05/2021 |  19:42 | Аутор: РТРС

Галијашевић: Главу дижу и "велика Албанија" и "велика Хрватска"

Експерт за безбједност Џевад Галијашевић оцијенио је да је најава Хрватске да ће правити базу на Косову је удар на регионалну стабилност и међудржавне односе.
Џевад Галијашевић  (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Џевад Галијашевић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

У програму ТВ Пинк Ново Јутро додао је и да је то удар на безбједност самог самопроглашеног Косова. Па у наставку указао:

- То није зато што је Хрватска битна, будући да је она европски просјак и задња европска држава, поред Бугарске, те не представља никог и ништа. Она на оваквим мјерама и учешћем у оваквим политикама храни свој усташки менталитет и неоусташку агенду, будећи неоусташке амбиције - нагласио је Галијашевић.

 Он је додао да Хрватска није самостална и овакве радње не ради из своје памети. Да, тако храни своју србофобију, али да иза овога стоје покровитељи који нас пред 9. мај - дан побједе над фашизмом - подсјећају да фашизам није поражен.

- На Балкану смо изгубили Други свјетски рат и ваљда то видимо послије 70 година. Шта су реликти Другог свјетског рата и Хитлерове политике на Балкану? Велика Албанија! Јел` имамо приче о "великој Албанији" и приче западних сила да се она успостави. Други реликт је НДХ! Усташка Хрватска. Јел` то имамо на дјелу? Имамо то на дјелу! Још само да Бугари отворено затраже дио Македоније, па да схватимо да је цјела прича о Титу и партизанима била лаж. Ми смо тај рат од нациста дефинитивно изгубили - поручио је Галијашевић.

Он истиче и да је Украјина је нацистичка, као и да су прибалтичке земље нацистичке. 

- Погледајте све државе које су наводно изгубиле рат - Њемачка је поново најмоћнија у Европи. Французи су поново полтрони Њемачке. "Петенова влада" сједи у Паризу. Британци су побјегли на своје острво и понекад нам пошаљу своје специјалне јединце да нам буде још горе, да случајно не примјете да Руси извирују или желе нешто да раде и да нас још више окрену да мрзимо Нијемце - да нам буде што теже и да у неком будућем одмјеравању будемо инструменти британских интереса на Балкану - закључио је Галијашевић.

Извор: "факти.орг"