latinica  ћирилица
07/05/2021 |  20:28 | Аутор: РТРС

Игокеа изборила "мајсторицу" (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Игокее изборили су трећи сусрет полуфиналне серије АБА лиге, пошто су у Лакташима савладали Црвену звезду (81:68) и тако у серији изједначили на 1:1.
Игокеа - Црвена звезда - Фото: СРНА
Игокеа - Црвена звездаФото: СРНА

По четвртинама је било 23:13, 22:18, 20:17, 16:20.

Било је то сјајно издање изабраника Драгана Бајића који су од самог старта држали све конце игре у својим рукама, имали предност коју нису испуштали до краја меча, а у једном тренутку сусрета износила је и максималних +21 (60:39).

Игокеа - Црвена звезда (фото: Igokea / Nikola Vuruna)

Колико су гости били немоћни показује и детаљ из 34. минута, када су зарадили чак три техничке грешке, а поред тренера Радоњића неспортски су се понијели Волден и Лојд.

У Игокеи одлични су били Клемонс са 18 поена, Атић са 17, а Илић је поред шест поена додао и шест скокова, те двије асистенције. У Звезди бољи од осталих били су Добрић са 17 поена,  те Лојд и Симоновић са по 11 поена.

Трећи меч, који ће одлучити путника у финале игра се у Београду, јер су "црвено-бијели" у регуларном дијелу сезоне били први, и тако стекли предност домаћег терена. Подсјећамо, у првом мечу Звезда је славила (76:61), и то послије великог преокрета у другом дијелу меча.

Игокеа - Црвена звезда (фото: Igokea / Nikola Vuruna)

У другом полуфиналу састају се у Бару Морнар и Будућност, а састав из Подгорице има предност од 1:0 у серији.