latinica  ћирилица
08/05/2021 |  13:01 ⇒ 21:17 | Аутор: Независне

Велике гужве на два гранична прелаза у БиХ

Појачан је промет возила и дуга колона на Граничном прелазу Градишка на улазу у Босну и Херцеговине, као и на ГП Шепак у оба смјера.
ГП Градишка (фото: АМС РС) -
ГП Градишка (фото: АМС РС)

На осталим граничним прелазима тренутно се не чека дуже од 30 минута. Због радова у тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија (Симин Хан-Цапарде) саобраћај се обуставља од 22 до 06 сати и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним сатима (23.00-04.30 сати) саобраћај кроз тунел обуставља.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (с изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Од осталих путева с актуелним радовима издвајају се путеви: Добој-Руданка, Тарчин-Коњиц (Доња Раштелица), Каоник-Бусовача (на улазу у Бусовачу), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај. Саобраћа се по претежно сухом коловозу, али и даље из БИХАМК-а упозоравају на учестале одроне и савјетују опрезнију вожњу.