latinica  ћирилица
08/05/2021 |  15:51 | Аутор: СРНА

Селаковић: Руски народ задао смртни ударац убилачкој машинерији

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић је у честитки министру иностраних послова Русије Сергеју Лаврову поводом Дана побједе над фашизмом истакао да данас нико не смије да има сумње да је руски народ тај који је задао смртни ударац најопаснијој идеологији и убилачкој машинерији коју је свијет икада видио.
Никола Селаковић - Фото: СРНА
Никола СелаковићФото: СРНА

-  Руски и други народи Совјетског Савеза су херојском одбраном своје отаџбине у Другом светском рату победили, не само агресора, већ и непријатеља целог слободног човечанства - навео је Селаковић у честитки.

Он је истакао да је српски народ поносан на своју антифашистичку традицију и чињеницу да је током Другог свјетског рата организовао први и најмасовнији оружани герилски отпор на окупираним територијама, и да је на сваку побједу велике Црвене армије гледао као на сопствену.

Селаковић је истакао да ће Србија остати чврсто на позицијама његовања истине о Другом свјетском рату, а против покушаја да се ревизијом историје умањи пресудна и кључна улога Совјетског Савеза и херојског руског народа у побједи над нацизмом, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Он је посебно подвукао да ће, као што су српски и руски народ тада били савезници у борби против свјетског зла, тако и данас бити јединствени у његовању сјећања на страдалништво и непоколебљиви отпор предака.

- Ватра на спомен-гробљу ослободилаца Београда, на којем раме уз раме почивају југословенски и совјетски хероји, гореће вечно, а вечни ће бити и наше сећање на славне тренутке заједничке историје и опредељеност да се заједнички боримо за мир и мултилатерализам у свету, а против сваке идеологије зла - додао је Селаковић.