latinica  ћирилица
08/05/2021 |  16:07 | Аутор: Глас Српске

Едену Азару одбројани дани у "краљевском" клубу

Смијех и шале са фудбалерима Челзија скупо ће коштати Едена Азара који је сам себе ставио на трансфер листу Реал Мадрида.

"Краљевски" клуб експресно је реаговао и отписао 115 милиона евра плаћеног Белгијанца који ће остати упамћен као један од највећих и најскупљих промашаја у историји клуба. Лоше игре и многе проблеме са повредама зачинио је недопустивим понашањем послије елиминације у полуфиналу Лиге шампиона. Навијачи, али и чланови руководства са Флорентином Перезом на челу већ су одлучили, па немушто извињење да му је сан био да обуче дрес Реала неће имати никакву тежину. Само је питање колико ће Мадриђани моћи да извуку новца за момка који је у најбољим данима био одмах иза Лионела Месија и Кристијана Роналда, али је умјесто додатног корака напријед све кренуло наопако селидбом у престоницу Шпаније.

Лоша сезона, нарочито у случају да Атлетико или Барселона први прођу кроз циљ, лош Перезов експеримент са Суперлигом и пандемија вируса корона значајно су пољуљали најмоћнији клуб свијета који финансијски не стоји најбоље. Ипак, армију "сосиоса" то не интересује, јер је овај клуб направљен да осваја трофеје. За њих ће, по свему судећи, бити потребан озбиљан ремонт, а већ мјесецима се шушка да ће бар шест, седам играча добити захвалницу током љета. Осим Азара, у групу оних који би донијели највећи профит спада дефанзивац Рафаел Варан, док се може чути да у клубу више не рачунају на Алвара Одриозолу, Иска, Маријана, Марсела, Герета Бејла, Данија Себаљоса, као и српског нападача Луку Јовића. Перез би био срећан када би за све њих добио између 300 и 350 милиона евра, а осим тога значајно би растеретио буџет пошто већина набројаних има енормне плате.

Питање је да ли ће баш за све играче наћи купце, али ће сигурно бити и долазака. Већ је све договорено са Давидом Алабом који долази без обештећења, али се чекају "капиталци" попут Килијана Мбапеа и Ерлинга Халанда.

Велико је питање да ли ће неопходну и најављену реконструкцију вршити Зинедин Зидан или неко други. Угледна “Марка“ преноси да је у случају одласка Француза клупи најближи легендарни капитен "краљева" Раул Гонзалес Бланко. Он се одлично показао водећи други тим па не би било изненађење да крене потпуно истим путем као Зидан који је такође добио прилику послије сјајног посла у Кастиљи.