latinica  ћирилица
08/05/2021 |  18:20 | Аутор: СРНА

Рунић: Захваљујући помоћи Србије биће побољшан квалитет живота повратника

Општина Дрвар ће у наредном периоду, захваљујући финансијској помоћи Србије која је данас договорена на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем, активно радити на консолидацији буџета и реорганизацији јавних предузећа која су директно или индиректно "наслоњена" на рад општине, изјавила је Срни начелник Дрвара Душица Рунић.
Душица Рунић - Фото: РТРС
Душица РунићФото: РТРС

- Фокус активности биће на заједничком проналажењу рјешења која ће резултирати позитивним ефектима на буџет ове повратничке општине и побољшање квалитета живота повратника - рекла је Рунићева, која се данас у Козарској Дубици састала са предсједником Србије Александром Вучићем и највишим званичницима Републике Српске.

Она је додала да ће Србија помоћи општини Дрвар савјетодавним услугама и финансијском подршком за реализацију пројеката који ће допринијети стабилизацији буџета.

Рунићева је навела да ће Дрвар у будућности активно радити на развојним пројектима.

- Србија је доста урадила за нашу општину у посљедње двије године, на чему смо неизмјерно захвални и испред нас је лијепа будућност која ће Дрварчанима осигурати останак на вјековним огњиштима - истакла је Рунићева.

Она је најавила да ће делегација Србије и Републике Српске ускоро посјетити Дрвар.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија издвојити од 10 до 12 милиона евра помоћи за општине Козарска Дубица, Костајница, Невесиње и Дрвар.

Вучић је након састанка у Козарској Дубици са званичницима Републике Српске и начелницима ове четири општине рекао да ће дио помоћи да буде у кешу, а дио у пројектима.