latinica  ћирилица
09/05/2021 |  07:42 ⇒ 12:26 | Аутор: РТРС

Калабухов: Срећан Дан побједе над фашизмом (ВИДЕО)

Поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом говорио је амбасаор Руске Федрације у БиХ, Игор Калабухов.
Игор Калбухов - Фото: РТРС
Игор КалбуховФото: РТРС

Калабухов  је упутио срдачну честику коју вам преносимо у цијелости

- Драги пријатељи, срдачно вам честитам велики празник - Дан побједе! Овај дан за нас је увијек пун туге, али и радости.  Народи Совјетског Савеза, заједно с нашим савезницима, платили су огромну цијену како би извојевали побједу над страшном пошасти - фашизмом. Али важно је да смо успјели да зауставимо тај вирус. То је необорива потврда да доброта увијек побјеђује, зло увијек губи. И у то сам сигуран.

Данас је прилика да подијелимо с другима оно што током осталих дана поштујемо, чувамо и његујемо у тишини наших домова, у породичном кругу – а то је сјећање и слављење наших драгих који су нам прије 76 година поклонили право на мир, слободу и живот. На нама је да ова блага, која су била толико тешко добијена, сачувамо и на њиховој основи саградимо љепшу будућност.

Историја показује да смо несагледиво моћнији када смо заједно, док неизвучене поуке коштају много. Нека нас овај велики празник подсјети на то и да се више него икада посветимо сарадњи и јачању пријатељства на добробит свих и свакога.

Срећан Дан побједе! Срећан 9. мај - истакао је Калабухов.