latinica  ћирилица
09/05/2021 |  09:23 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Цвијановић: У Српску уграђене вриједности антифашистичке борбе

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у честитки грађанима Републике Српске поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом и Дана Европе, истакла је да су Срби поносни што су као једна од побједничких нација учествовали у беспоштедној борби за слободу, побједи над силама мрака, правде над злом.

- Немјерљива жртва коју је поднио српски народ обавезује нас да се никада не одрекнемо славне историје, идеала и вриједности чије су тековине дубоко уткане у наше друштво које баштини слободу, мир и толеранцију - навела је Цвијановић.

Предсједница Српске је указала да Други свјетски рат представља највећи и по обиму страдања најтрагичнији оружани сукоб у историји човјечанства.

- На овај најсвјетлији историјски датум, с поносом се сјећамо улоге нашег народа у стварању бољег и праведнијег свијета и његовог значајног доприноса великој побједи човјечанства над нацизмом и фашизмом - наводи се у честитки.

Она је истакла да Српска, у коју су уграђене вриједности антифашистичке борбе и одбрамбено-отаџбинског рата, остаје посвећена слободарским идејама, борби за боље друштво и тежњи ка савременим цивилизацијским вриједностима.