latinica  ћирилица
09/05/2021 |  13:19 ⇒ 13:28 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Упитно да ли је фашизам побијеђен политички и идеолошки

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је фашизам побијеђен војнички, али да је врло упитно да ли је побјеђен идеолошки и политички.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Фашизам је војнички побијеђен, али након више од седам и по деценија требамо погледати истини у очи и врло је упитно да ли је фашизам идеолошки и политички побијеђен обзиром на то шта се све у појединим земљама ради и како се то одржава на српски народ - рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Чубриловић је, након полагања вијенаца на Споменик погинулим борцима НОР-а у Бањалуци поводом Дана побједе над фашизмом, истакао да је српски народ - поносан народ који такав треба да буде и на данашњи дан због тога што је дао велики допринос свим позитивиним дешавањима из Другог свјетског рата, али и на цијели прошли двадесети вијек.

- Свима честитам Дан побједе и надам се да ће Срби увијек бити на правој страни и да ће имати разлога да обиљежавају овакве датуме, а обиљежавати их морају да нам се зло не би понављало и да се не би било коме дешавало. Срби ће увијек имати позитиван став који значи и добробит за цијело човјечанство - навео је Чубриловић.