latinica  ћирилица
09/05/2021 |  19:54 ⇒ 20:47 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Односи са Србијом све бољи

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да је веома задовољан што постоји комуникација са државним званичницима Србије и изразио увјерење да ће ускоро услиједити узајамне посјете на највишем државном нивоу.
Здравко Кривокапић (Фото: GOV.ME/S.Matić) -
Здравко Кривокапић (Фото: GOV.ME/S.Matić)

Он је навео да је неколико пута разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић, те да о бољим односима двије земље свједоче бројне посјете црногорских министара Београду.

Црногорски премијер је најавио посјету Словенији, те Сарајеву и Бањалуци.

Кривокапић је рекао за "Nova.rs" да је Влада Црне Горе стабилна и да ће трајати пун мандат у складу са законом.

Он сматра да је поларизација у црногорском друштву вјештачки изазвана и да подјеле на просрпске и процрногорске националисте стварају само они који од тих подјела и сукоба профитирају, не само политички, већ и финансијски.

- Циљ им је да изрежираним протестима сачувају све оно што су протеклих деценија стекли ширећи мржњу и подјеле у држави. Ова Влада им је у томе највећа препрека", поручио је Кривокапић.

Он каже да га не погађају ставови да злоупотребљава позицију премијера секуларне државе својим вјерским размишљањима.

- Жао ми је што многе иритира чињеница да је актуелни црногорски премијер вјерник и православни хришћанин. Своје вјере се не стидим и баш зато што сам вјерник и хришћанин увијек сам поштовао и цијенио сваког човјека, ма којој вјери, нацији или роду припадао. Тако ће бити и у будућности - нагласио је Кривокапић.