latinica  ћирилица
10/05/2021 |  08:25 ⇒ 10:45 | Аутор: РТРС

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме 14.маја у онлајн формату (ВИДЕО)

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме, због пандемије корона вируса ове године одржаваће се у онлајн формату 14. маја са почетком у 20 часова.
Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме - Фото: РТРС
Ђурђевдански фестивал дјечије пјесмеФото: РТРС

Због тога ће такмичење морати да претрпи неке измјене. Неће бити додијељене награде за интерпретацију, јер жири неће бити у прилици да оцјењује наступе уживо, а изостаће и награда за сценски наступ и награда жирија учесника.

Прошлогодишња побједница Ђурђевданског фестивала је Николина Лазић из Добоја. Као мала, гледајући Ђурђевдански фестивал није ни слутуила да ће једног дана баш она освојити прво мјесто 2019. године. На фестивалу је учествовала два пута.

Николина своја искуства преноси са великим узбуђењем, ових догађаја радо се сјећа. Каже, кроз Ђурђевдански фестивал стекла је доста другара са којима је и данас у контакту.

Због тренутне епидемиолошке ситуације ове године потпуно другачији концепт Ђурђевданског фестивала од оног што смо навикли гледати.

Такмичење ће имати бројне измјене. Жири ће одлучивати о стручним наградама, и то искључиво на основу аудио-снимака композиција. При томе неће узимати у обзир квалитет видео спотова, јер сви учесници нису имали исто вриjеме за реализациу видеа, нити једнаке техничке услове.

Биће додијељено укупно шест награда, три награде за композиције прво, друго и треће мјесто, награда за најбољи аранжман, награда за најбољи текст и награда публике. Неће бити додијељене награде за интерпретацију, јер жири неће бити у прилици да оцјењује наступе уживо, а изостаће и награда за сценски наступ и награда жирија учесника.

Награда публике додијелиће се извођачу чије представљање и аудио-пост пјесме на Фејсбук страници фестивала у збиру буде имао највише лајкова.