latinica  ћирилица
10/05/2021 |  11:07 ⇒ 12:07 | Аутор: СРНА

СИПА: Претресено девет локација у акцији против дилера дроге

По налогу Тужилаштва БиХ данас је реализована опсежна акција у борби против неовлаштеног промета дроге у којој су Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ претресли девет локација на којима је ухапшено више лица.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да се ради о операцији која је реализована дужи временски период, прикупљањем доказа о особама које су вршиле кријумчарење већих количина тешке дроге на подручју БиХ.

- Дјелујући по налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници Сипе су на подручју Сарајева реализовали претресе и лишења слободе осумњичених особа на укупно девет локација - наводи се у саопштењу.

Ријеч је о акцији која је повезана са прошлонедјељним лишењем слободе једног осумњиченог на подручју Сарајева, када је заплијењена већа количина амфетаминског уља, које се користи у производњи дроге, као и једном од највећих заплијена кокаина, у количини од око 8,2 килограма, врхунске чистоће, који је откривен и заплијењен у возилу код наплатних кућица на ауто-путу Сарајево-Зеница, прије неколико мјесеци.

Вриједност заплијењеног кокаина, на илегалном нарко-тржишту у БиХ износи више стотина хиљада КМ, истиче се у саопштењу.

Тужилаштво БиХ је са партнерским институцијама и агенцијама у БиХ и иностранству, прикупљало доказе о припадницима организоване криминалне групе, који су дужи временски период вршили набавку дроге, углавном са подручја Холандије, те вршили транспорт, скривање, кријумчарење, производњу и пласман тешке дроге на илегалном нарко тржишту у БиХ.

Након лишења слободе и извршених претреса, осумњичени ће бити привођени на испитивање поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања, донијети одлуку о даљим активностима према осумњиченима.

Тужилаштво БиХ захваљује свим домаћим и међунардним институцијама и агенцијама, које су помогле у успјешној реализацији ове опсежне акције у борби против кријумчарења тешке дроге.