latinica  ћирилица
10/05/2021 |  11:49 ⇒ 12:02 | Аутор: СРНА

"Палачинка из блока" за изградњу куће Кокићима

У хуманитарној акцији "Палачинка из блока", коју је покренула организација "Срби за Србе", прикупљено је више од 2.000 КМ помоћи за изградњу куће једанаесточланој породици Кокић из добојског насеља Подновље.
Хуманитарна акција "Палачинка из блока" - Фото: СРНА
Хуманитарна акција "Палачинка из блока"Фото: СРНА

Представник добојске организације "Срби за Србе" Јелена Стјепановић рекла је да је прикупљени новац од продаје палачинки намијењен за помоћ у изградњи куће породици Жељка и Слађане Кокић, који имају деветоро дјеце.

Она је за наредни период најавила и друге сличне активности и захвалила свештенику Николи Панићу, који је донирао неопходан материјал и омогућио да се акција одржи у порти Храма Светог Василија Острошког у добојском насељу Усора.

Панић је поручио да љубав треба усмјерити према онима којима је помоћ потребна, те захвалио за велики одзив парохијанима, поготово дјеци, и њиховим добровољним прилозима.

Он је рекао да су парохијани, махом избјеглице са Озрена, народ који није богат, али је сналажљив, са развијеном свијести о солидарности, о чему свједоче бројне хуманитарне акције у којима су до сада учествовали.

- Задовољан сам и на великом присуству дјеце, што их окупљамо око цркве и на отвореном - изјавио је Панић.

Хуманитарна акција "Палачинка из блока" одржана је јуче.