latinica  ћирилица
10/05/2021 |  14:26 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

Вишковић-Ђурић: Створити услове за повећање плата у реалном сектору

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са предсједником Привредне коморе Републике Српске Борком Ђурићем.
Вишковић са представницима Привредне коморе (фото: Влада Српске) -
Вишковић са представницима Привредне коморе (фото: Влада Српске)

На састанку је разговарано о стању у привреди Републике Српске, те су размијењена мишљења о начинима да се кроз измјену законских прописа и процедура, у наредном периоду, створе услови за повећање плата запослених у реалном сектору и допринесе ефикаснијој борби против нелојалне конкуренције и сиве економије.

Вишковић и Ђурић разговарали су и о различитим видовима подршке које Влада Републике Српске пружа привредним субјектима.

Посебна пажња била је посвећена подршци предузетницима који улажу у технолошки развој, те је договорено да се јавни позив за ову врсту подршке продужи, да би сви привредни субјекти чији пројекти испуњавају услове, могли да добију подстицајна средства.

- На састанку је разговарано и о пословању предузећа у условима пандемије вируса корона, као и о динамици имунизације становништва у наредном периоду - истиче се у саопштењу Владе Српске.

Данашњем састанку присуствовао је и министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић.