latinica  ћирилица
10/05/2021 |  14:48 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Серија Јужни ветар на РТРС (радним даном од 20.15)

Серију Јужни ветар гледајте на РТРС сваког радног дана од понедјељка до петка.

Серију можете пратити у термину од 20.15 часова.

Јужни ветар приказује савремени Београд кроз визуру једног одређеног дијела његовог становништва. Ријеч је о полусвијету, члановима тзв. "подземља" који причају једну, прије свега, реалну причу о серији неуспјеха "малог" човјека у суровом окружењу.

То је, кажу, поучна прича упућена младима у Србији, испричана кроз испреплетане судбине њихових вршњака и свих оних који су у жељи за бољим животом направили погрешан избор.

Радња серије почиње тамо гдеј се први дио филма завршава, односно прати живот младог криминалца Петра Мараша иза решетака. Након што му је казна изненада скраћена, Петар Мараш излази из затвора, али да се умјесто поново прикључи Цару и његовој екипи, он започиње приватан бизнис препродаје половних аутомобила.

Прихвативши овај Марашев потез као хир који ће се врло брзо окончати, Цар своју пажњу фокусира на договор са Димитром који, уз Ступареву тј. подршку Црвеног, започиње нови посао са боливијским нарко кланом чији ће кокаин авионом допремити у Србију гдје би, по устаљеној шеми, за његов несметан транспорт ка западној Европи, требало да се побрине сам Цар. Посао који је, сам по себи врло ризичан, постаје још опаснији када за њега сазна и црногорски клан који је, под вођством Ваја, до тог тренутка водио главну ријеч кад је реч о тржишту кокаина.