latinica  ћирилица
10/05/2021 |  15:01 ⇒ 15:02 | Аутор: СРНА

Потписан протокол о стратешком партнерству Пошта Србије и Српске

Завничници Пошта Србије и Пошта Српске потписали су данас у Београду Протокол о пословној сарадњи којим се успостављају темељи будућег стратешког партнерства ова два предузећа.
Поште Српске (фото: postesrpske.com) -
Поште Српске (фото: postesrpske.com)

Протокол су потписали вршилац дужности директора Јавног предузећа Пошта Србије Зоран Ђорђевић и директор Пошта Српске"АД Миладин Радовић, саопштено је из Пошта Србије.

- Поште Србије и Републике Српске од данас и званично почињу да раде на дефинисању и реализацији заједничких пројеката и активности, прије свега на развоју нових поштанских и логистичких услуга, с циљем јачег и бржег повезивања грађана и привреде - рекао је Ђорђевић.

Он је нагласио да та сарадња прати циљеве зацртане током недавне посјете предсједника Србије Александра Вучића Републици Српској, током које је, како је указао, повезивање националних поштанских оператера означено као један од приоритета сарадње.

Протокол о пословној сарадњи између пошта Србије и Републике Српске поставио је оквире и за бржи проток информација, унапређење квалитета услуга и свеукупно уређење међусобних пословних односа, навеле су Поште Србије у саопштењу.

Овај документ потписан је након само двије радне седмице од посјете Ђорђевића Бањалуци, гдје је на одвојеним састанцима разговарао са Радовићем и предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић.