latinica  ћирилица
10/05/2021 |  15:39 ⇒ 15:39 | Аутор: СРНА

Усвојена информација о састанку Пододбора између ЕУ и БиХ

Савјет министара данас је на ванредној телефонској сједници усвојио информацију Дирекције за европске интеграције о одржавању петог састанка Пододбора за саобраћај, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На сједници је усвојен документ за расправу за овај састанак, који ће бити одржан 20. маја путем онлајн платформе, те је дата сагласност на приједлог састава делегације БиХ, а усвојено је и више радних закључака с циљем његове квалитетније припреме, саопштено је из Савјета министара.

Предсједавајући делегације БиХ Мирза Хујић из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара биће на располагању медијима за питања у вези са овим састанком.

На данашњој сједници измијењена је ранија одлука о именовању представника Савјета министара у Интерресорну радну групу за измјену изборног законодавства БиХ.

За члана Интерресорне радне групе именован је замјеник министра спољних послова Јосип Бркић умјесто раније именованог министра финансија и трезора Вјекослава Беванде.

Бркић и раније именовани чланови - министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац и замјеник министра за људска права и избјеглице Џевад Махмутовић ће, као представници Савјета министара, учествовати у раду ове радне групе, заједно са представницима оба дома Парламентарне скупштине БиХ.