latinica  ћирилица
10/05/2021 |  19:03 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Шековићи: Нова кућа обрадовала породицу Милаковић (ВИДЕО)

Мало доброте човјека према човјеку вриједи више него силна љубав према човјечанству. Потврђује то и наредна прича из Шековића. Хумани људи из цијелог свијета, након одгледаног прилога РТРС-а о тешком животу седморочлане породице Милаковић из села Калабаче, организовали су се, прикупили средства и купили кућу за ову породицу.
Шековићи - нова кућа - Фото: РТРС
Шековићи - нова кућаФото: РТРС

и пуком преживљавању у тешким условима и оронулој кући, окруженој клизиштима и шумом, без основних средстава за живот, незапосленог Милана, обољеле супруге Борке и њихово петоро дјеце јавност је упознала Радио телевизија Републике Српске, а људи великог срца одлучили су им помоћи.

- На фејсбуку сам случајно видела видео који је подјелила моја мама и још једна пријатељица. И онда сам се заинтересовала да видим о чему се ту ради, гдје су ти људи, гдје у ствари живе. Тако да смо скупили довољну своту новца да их смјестимо ту, да имају основне потребе за живот као и сва остала дјеца која иду с њима у школу - каже Снежана Бобар, организатор акције помоћи Милаковићима.  

Снежана Бобар из Штутгарта уз помоћ пријатеља и добрих људи из цијеле Њемачке прикупила је 35 хиљада марака, а преосталих девет хиљада прикупили су хумани људи из Канаде и Шековића како би се Милаковићима купила кућа, помоћни објекат и обрадиво земљиште.

- Свакако нови почетак. Сада би они требали да имају сасвим један нови живот, да им омогући срећније дјетињство, а и родитељима значи нормалне услове - наглашава Жељко Ристић из Шековића.

За социјално најугроженију породицу са подручја Шековића усељење у нову кућу у Зидоњама код Папраће представља остварење највећег сна.

- Биће живот сада 99 посто лакши, ако не и више. Ту сам на путу, ево видите људи, ово су ми људи разумни људи подарили од срца овај дом, хвала им пуно - наглашава Милан Милаковић, а на његове ријечи надовезује се син Стојан: 

-  Уселили смо се у нашу кућу сада ће нам бити живот лакши - прича Стојан.

Стојан и његова браћа и сестра коначно имају топао дом, радни сто, кревет и ормар. Све што су до сада имали била је неизмјерна родитељска љубав и немаштина, а од данас имају сигурнију будућност. Ту будућност подарили су им људи великог срца.