latinica  ћирилица
11/05/2021 |  08:57 | Аутор: СРНА

Двор: Без електричне енергије два српска домаћинства

Два српска домаћинства у општини Двор у Хрватској још немају прикључену електричну енергију, рекао је Срни начелник општине Никола Арбутина.
Електрична енергија - Фото: РТРС
Електрична енергијаФото: РТРС

Арбутина је објаснио да је у питању једночлано домаћинство у насељу Кепчије и двочлано у насељу Шегестин.

- Кад је у питању домаћинство у насељу Кепчије, ради се о имовинско-правним односима. Наиме, ова особа из истих разлога није остварила право на обнову објекта, а у међувремену је живјела у кући рођака гдје такође нису били ријешени имовинско-правни односи. Након земљотреса, породица Лотина добила је монтажну кућу и поднесен је захтјев за прикључак електричне енергије - рекао је он.

Према његовим ријечима, у другом случају, породица Огњеновић у насељу Шегестин нема струју због неријешених имовинско-правних односа.

- С обзиром на то да је њихова кућа послије земљотреса добила црвену наљепницу, они су смјештени у контејнер. Очекујемо да ће у поступку обнове објеката оштећених у земљотресу бити ријешен овај проблем - навео је Арбутина.

Он је рекао је да прошле седмице, електрична енергија прикључена породици Тинтор у насељу Чавловица.

- Од 1995. године електричне енергија није била прикључена у три насеља Чавловица, Зут и Кобиљак, гдје се након рата нико није враћао. Породица Тинтор вратила се 2007. године и електричну енергију су добили послије 14 година - напоменуо је Арбутина.