latinica  ћирилица
11/05/2021 |  12:09 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Град Приједор донирао Дому здравља апарате за лабораторијске анализе (ВИДЕО)

Град Приједор донирао је локалном Дому здравља два апарата за лабораторијске анализе, намијењене за лијечење пацијената обољелих од Ковида 19.
Дом здравља Приједор - Фото: nezavisne novine
Дом здравља ПриједорФото: nezavisne novine

Донација, вриједна више од пет хиљада марака, омогућиће грађанима тестирања на ковид и анализе антитијела по приступачнијим цијенама него у приватним лабораторијама.

- Примијетили смо да наши пацијенти у ковид и ари амбуланти најчешће иду у приватне лабораторије, јер нису у могућности да оду у Бањалуку или у општу болницу Приједор. Град је на овај начин омогућио да на једном мјесту, по повољнијим цијенама него у приватним лабораторијама, омогућимо пацијентима да добију брже и боље налазе и на лицу мјеста адекватније лијечење - истакла је Дијана Ђерић, помоћник директора за медицинска питања Дома здравља Приједор.

У овој лабораторији могу се урадити тестови за антитијела, брзи антигенскки тестови на ковид, Д – димери, феритин, све битне референце које су потребне за даље лијечење ковид обољења.

Далибор Павловић, градоначелник Приједора, истакао је да се град одлучио на овакву инвестицију након иницијативе Дома здравља.

 - Захтјев је био оправдан и неопходан јер ће тиме наши грађани скратити своје одласке и доласке љекару и уштедјели и вријеме и новац приликом рађења ових тестова. Град се одлучио да помогне Дому здравља и купи те апарате - рекао је Павловић.