latinica  ћирилица
11/05/2021 |  13:25 ⇒ 20:44 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Укидање путарине велики подухват (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је укидање путарине на путном правцу између Требиња и Херцег Новог велики подухват у функцији боље сарадње, разумијевања и олакшица за грађане и привреду.
Цвијановић и Кривокапић озваничили укидање путарине - Фото: РТРС
Цвијановић и Кривокапић озваничили укидање путаринеФото: РТРС

Цвијановић је рекла да укидање путарине много значи у финансијском смислу посебно за грађане или привреду локалног карактера с обзиром на то да су то људи који чешће прелазе границу и одлазе на црногорско приморје.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Ми смо упућени једни на друге и ово је начин да покажемо да та упућеност не смије да трпи било какву баријеру. Заиста сам захвална, мислим да је ово велики гест - истакла је Цвијановић новинарима на граничном прелазу Ситница, гдје је озваничено укидање путарине.

Цвијановић је истакла да веома цијени овај гест Црне Горе, који ће много значити и за грађане и привреду.

- Ово је гест који се уклапа у наше добре пријатељске односе у којима желимо да уклањамо баријере, а не да их постављамо. Мислим да је ово прави начин да се тако нешто постигне - рекла је Цвијановић.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић озваничили су данас укидање путарине на путном правцу између Требиња и Херцег Новог.