latinica  ћирилица
11/05/2021 |  13:37 ⇒ 14:01 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Укидање путарине - почетак изузетне сарадње

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је да је укидање наплате путарине на магистралном путу Требиње-Херцег Нови велики искорак и добар знак који указује на почетак изузетне сарадње Црне Горе и БиХ.
Кривокапић и Цвијановић - Фото: РТРС
Кривокапић и ЦвијановићФото: РТРС

- Данас је још један диван дан и ово представља велики искорак који смо успјели да направимо у кратком временском периоду", рекао је Кривокапић новинарима на граничном прелазу Ситница, гдје је са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић озваничио укидање наплатне рампе на магистралном путу Требиње-Херцег Нови.

Он је истакао да данас, пред почетак туристичке сезоне, најављују да грађани Херцег Новог и Требиња, који имају највеће бенефите од укидања плаћања ове путарине, као и сви остали који долазе на црногорско приморје, на овом путу неће више плаћати путарину.

Кривокапић је напоменуо да се од 30. августа прошле године, када се десила почетна слобода у Црној Гори, која је верификована и изборима у Херцег Новом, управо на територији Херцег Новог на овај начин показује да је владавина претходног режима у Црној Гори довела до оваквог ограничења према грађанима, који, како је рекао, не смију да се дијеле без обзира којој нацији, вјери припадају или за кога гласају.

Он је најавио и да ће ускоро четири гранична прелаза између Црне Горе и БиХ бити претворена у интегралне прелазе, као и да ће на свим граничним прелазима између двије земље бити успостављени скенери који ће по скраћеној процедури вршити провјеру транспорта роба из обје земље.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић озваничили су данас укидање путарине на путном правцу између Требиња и Херцег Новог.