latinica  ћирилица
11/05/2021 |  15:01 | Аутор: СРНА

Шеранић: Смањење броја заражених позитивно за здравство и привреду

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да ће постојеће смањивање броја заражених вирусом корона и оних на болничком лијечењу помоћи у смислу растерећивања здравственог система и омогућавања масовне вакцинације, те ће индиректно имати позитиван утицај на привредне активности у Српској.
Ален Шеранић - Фото: СРНА
Ален ШеранићФото: СРНА

Шеранић је поручио да ће стабилизација епидемиолошке ситуације знатно помоћи здравственим установама да се поново реорганизују и врате на систем функционисања у редовном режиму.

Он је рекао Срни да Српска са најновијим и очекиваним испорукама вакцина даје могућност да се домови здравља активније укључе у вакцинацију.

- Тиме би се завршио процес вакцинације старијих од 65 година и наставила вакцинација млађих, оних са хроничним обољењима, ратних војних и цивилних инвалида, те других - рекао је Шеранић.

Он је констатовао да стабилизација ситуације у вези с вирусом позитивно утиче на привредне активности које у Српској биљеже добре показатеље када је ријеч о стопи запошљавања и утицају привредне актиности на БДП.

- Све то ће у многоме утицати да се у наредном периоду осјећамо стабилније и боље, односно да се побољшају услови живота у Српској - рекао је Шеранић у телефонској изјави Срни из Мађарске, гдје је разговарао са министром људских ресурса Миклошом Кеслером.