latinica  ћирилица
11/05/2021 |  15:40 ⇒ 12/05/2021 | 09:34 | Аутор: СРНА

Од 1. јула без роминга у региону

Корисници мобилних мрежа од 1. јула неће плаћати додатне накнаде за роминг у земљама Балкана, односно користиће роминг услуге по домаћим цијенама, предвиђено је документима које је данас усвојио Савјет Регулаторне агенције за комуникације БиХ.

Савјет РАК-а усвојио је одлуку о цијенама услуга роминга у јавним мобилним комуникационим мрежама и правило о примјени политике примјереног кориштења и процјени одрживости укидања додатних накнада за регулисане малопродајне услуге роминга, саопштено је из РАК-а.

Правилом се прописују детаљна правила с циљем обезбјеђивања досљедне примјене политике примјереног кориштења коју оператори могу примијенити на потрошњу регулисаних малопродајних услуга роминга.

Савјет је, након одржаних јавних консултација у вези са Нацртом кодекса о измјени Кодекса о аудио-визуелним медијским услугама и медијским услугама радија, усвојио предложене измјене којима се предлаже укидање временског ограничења за емитовање садржаја који нису намијењени малољетницима до 12 година /категорија 12 плус/.

На данашњој сједници прихваћена је информација о стању преласка на дигитално земаљско емитовање, а разматране су и жалбе у другостепеном поступку.