latinica  ћирилица
11/05/2021 |  16:12 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Тегелтија честитао Дан Војске Републике Српске

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милораду Крајшумовићу, официрима, подофицирима, војницима и свим припадницима Војске Републике Српске 12. мај - Дан Војске Републике Српске.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија наводи да је Војска Републике Српске формирана 12. маја 1992. године са часним циљем да несебичном храброшћу одбрани и заштити српски народ на његовим вјековним огњиштима.

- Обиљежавање Дана Војске Републике Српске прилика је да се са посебним пијететом сјетимо оних који су своје животе дали за мир и слободу коју данас уживамо, али и подсјетимо на вриједности које је наслиједио Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук - истакао је предсједавајући Савјета министара.

Тегелтија је припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука пожелио да и у будућем периоду наставе са поносом да његују традицију, вриједности и културно-историјско насљеђе Војске Републике Српске, саопштено је из Савјета министара.