latinica  ћирилица
11/05/2021 |  18:45 ⇒ 18:52 | Аутор: СРНА

Ћурић: Захвалност предсједници Српске за изградњу Дневног центра

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је данас предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић што је у акцији "С љубављу храбрим срцима", осим Бањалуке, изабрала и Требиње да у овом граду буде реализован пројекат изградње Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју.
Пројекат изградње Дневног центра (Фото: instagram.com) -
Пројекат изградње Дневног центра (Фото: instagram.com)

Ћурић је рекао новинарима, након што је са предсједником Српске обишао локацију на којој се гради Дневни центар, да је сада акценат на томе да се заврши приземље објекта.

Он је додао да је Град обезбиједио локацију у центру Требиња, као и средства за ренту и неопходне прикључке за објекат.

Предсједник Управног одбора Удружења родитеља дјеце и омладине са потешкоћама у развоју "Сунце нам је заједничко" Мијат Шаровић захвалио је Цвијановићевој, истакавши да без њене емпатије овај објекат не би био изграђен.

- Ово је примјер праве инклузије. Дјеца са потешкоћама у развоју ће моћи да живе у центру града, а не негдје на периферији, моћи ће да буду равноправни чланови друштва, што Требиње подржава - рекао је Шаровић.

Почетак изградње Дневног центра озваничен је у децембру прошле године, а 627.000 КМ за прву фазу обезбијеђена су у кампањи коју је организовала Цвијановићева у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима".

Површина на којој се гради Дневни центар је 1.500 метара квадратних, са корисном површином од 810 метара квадратних на два нивоа.

Град Требиње је у пројекту учестовао са 500.000 КМ, што подразумијева цијену земљишта, ренту и трошкове уређења.