latinica  ћирилица
12/05/2021 |  07:47 ⇒ 07:51 | Аутор: СРНА

Возачи опрез - мокри коловози

На подручју Приједора и Мркоњић Града због кише која пада вози се по мокрим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Мокри коловози (фото:агенције) -
Мокри коловози (фото:агенције)

Обустава саобраћаја за данас је планирана на регионалном путу Језере-Шипово од 7.00 до 18.00 због неопходних радова, а возила ће у том периоду бити преусмјеравана на алтернативни правац Шипово-Герзово-Бараћи-Мркоњић Град.

Вангабарити превоз креће дионицама путева Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод и Станић Ријека-гранични прелаз Градишка. Возачима се скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Потпуно је обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска, од Верића до Ламовите. За вријеме обуставе, саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу, односно локални пут Ламовита-Бистрица.

Режим саобраћаја зог изградње канализације измијењен је на раскрсници магистралног пута Бања Лука /Ребровац/-Челинац и Улице Мис Аделине Ирби, у насељу Врбања.

Због опасности од одрона и клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум-Шћепан Поље путничка возила пролазе отежано, док је за теретна возила саобраћај потпуно обустављен.

Радови су успорили саобраћај на раскрсници магистралног пута Добој-Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју гдје се гради кружни ток, затим на споју магистралног пута Руданка-Добој и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар", на путним правцима Рача-Бијељина-Угљевик, Црквине-Модрича, у Рамићима на спајању магистралног пута Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај, затим Каракај-Дрињача.

И даље се возачима савјетује опрез због радова на магистралном путу од Модриче до Добоја, Клашнице-Горња Вијака, на подручју Котор Вароша, као и на укрштању путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа због изградње кружног тока.

У току су деминерски радови на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, због чега у периоду од 8.15 до 15.05 часова радним данима долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови актуелни су и на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи у периоду од 8.00 до 15.00 часова радним данима, када долази до обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. Обустава саобраћаја због деминирања неће бити викендом и у дане празника.

Клизиште је обуставило саобраћај на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се отежано пролази на путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, Козарац-Мраковица, те дионицом Укрина-Вијака, а у току су радови на дијелу пута од Тедин Хана до Крижа на граници са ФБиХ.

У Федерацији БиХ радови се изводе у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним часовима, од 23.00 до 4.30, саобраћај кроз тунел обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи /Тузла-Калесија/ саобраћај се од 22.00 до 6.00 часова ујутро обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила изнад 7,5 тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови су актуелни на путним правцима Тарчин-Коњиц, Каоник-Бусовача, Посушје-Томиславград, Столац-Хутово и Бановићи-Рибница.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих чекања.