latinica  ћирилица
12/05/2021 |  08:17 ⇒ 08:49 | Аутор: СРНА

Изложба радова "Све наше ријеке"

У Добоју је до 25. маја отворена ликовна изложба "Све наше ријеке" на којој је представљен 41 рад, тематски посвећен ријекама у БиХ.
Добој -ликовна изложба "Све наше ријеке" - Фото: СРНА
Добој -ликовна изложба "Све наше ријеке"Фото: СРНА

Аутори радова су чланови Удружења ликовних умјетника Хрватског културног друштва "Напредак" из Сарајева, чији је предсједник Хиба Мустафић рекла новинарима да изложени радови, осим умјетничке димензије, указују и на еколошку потребу очувања ријека и животне средине.

- Овом изложбом смо приказали све љепоте ријека, али и указали на оно што нас боли, а то је све већи број депонија на обалама - навела је Мустафићева.

Жупник и предсједник добојског Хрватског културног друштва "Напредак" Јуро Бабић рекао је да су ријеке медиј умјетника и указао на потребу изградње "мостова" културе.

Радови су синоћ изложени у Умјетничкој галерији Центра за културу и образовање Добој, чији је директор Вукосава Софренић рекла да су се представили ангажовани сликари, од аматера до академских, на чијим радовима доминирају пејзажи разних формата и техника израде.

Потпредсједник Скупштина града Добоја Милош Букејловић рекао је да овај град лежи на три ријеке - Босни, Спречи, Усори, и да се та симболика жели сачувати и промоцијом оваквих изложби.