latinica  ћирилица
12/05/2021 |  09:02 ⇒ 09:03 | Аутор: СРНА

Ухапшена три лица због крађе возила и пљачке банкомата

Службеници Полицијске управе Добој ухапсили су на подручју Сарајева и Градачца три лица која су осумњичена за крађу аутомобила и пљачку банкомата на подручју Модриче и Шамца.
Полиција Републике Српске -
Полиција Републике Српске

На подручју Сарајева ухашена су лица чији су иницијали Е.М. и О.М, оба из овог града, а на подручју Градачца лице А.С. из тог града, саопштено је данас из Полицијске управе Добој.

Пријављена лица су током 2019. године на подручју општине Шамац отуђила аутомобил "бе-ем-ве" вриједности 18.000 КМ, који су користили приликом нуспјешне пљачке банкомата у тој општини, а који је накнадно пронађен запаљен у федералној општини Усора.

Исте године на подручју Модриче наведена лица су из банкомата отуђила око 22.000 КМ.

Ова лица сумњиче се и да су током априла ове године на подручју Модриче отуђила путнички аутомобил "ауди ку седам", вриједности око 24.000 КМ, којим су 1. маја на подручју ове општине из банкомата отуђила око 137.000 КМ.

Хапшење је извршено у понедјељеак, 10. маја, заједно са службеницима Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске и МУП-а Федерације БиХ.

Сва лица су уз извјештај о извршеним кривичним дјелима јуче предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој на даље поступање.