latinica  ћирилица
12/05/2021 |  15:31 | Аутор: СРНА

Владика Димитрије: Духовни центар Мркоњићи - свето мјесто

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије рекао је да Духовни центар Мркоњићи од данас постаје женски манастир, те замолио за поштовање устројства и мира овог светог мјеста.
Жељка Цвијановић у Мркоњићима - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у МркоњићимаФото: РТРС

- Говорили су светитељи Божји да је монах од свих одвојен, али са свима у јединству и то је тајна монашког живота. Ако желимо да се овдје сусретнемо са Светим Василијем, да црпимо радост из овог светог мјеста, морамо да им допустимо да оне имају мир и да од Бога измоле милост Божију и мир Божији - рекао је владика Димитрије у бесједи након Свете архијерејске литургије у новоизграђеном Духовном центру у Мркоњићима.

Он је поручио да ће тако сви бити ближе Богу када дођу овдје и имати радост у срцу, које ће сестринство стећи молитвеним животом и радом.

Владика Димитрије је честитао празник Светог Василија Острошког и Тврдошког, Херцеговини и Црној Гори и свуда гдје се слави овај велики светитељ и заштитник.

Он је захвалио на данашњем присуству литургији владики западно-америчком Максиму, предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић, вјерном народу, те игуманији Петропавловог манастира Павли и њеном сестринству, које ће од данас у Духовном центру у Мркоњићима започети монашки живот.