latinica  ћирилица
12/05/2021 |  16:07 ⇒ 16:10 | Аутор: СРНА

Тегелтија и Сатлер о динамици испуњавања 14 приоритета

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас путем видео-линка са специјалним представником ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером о динамици испуњавања обавеза у оквиру 14 приоритета из Мишљења Европске комисије о захтјеву за чланство БиХ у ЕУ.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

На састанку је разговарано и о реформи јавне управе у БиХ, имплементацији Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, темпу изградње Коридора "Пет це", социоекономским реформама у БиХ, те динамици набавке и испоруке вакцина у оквиру механизма "EU4Health", саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је поновио опредијељеност и приврженост свих у БиХ за европски пут и изразио наду да ће се скорим превазилажењем пандемијских изазова сви нивои власти у БиХ, у складу са својим уставним надлежностима, моћи са пуном пажњом посветити постковид опоравку, социоекономским реформама и унапређењу животног стандарда грађана, те испуњавању услова за приступање ЕУ како би БиХ што прије добила кандидатски статус.

Он је захвалио ЕУ за ангажман у вези са набавком и испоруком вакцина за грађане БиХ.

Састанку су присуствовали министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић и министар правде Јосип Грубеша.