latinica  ћирилица
12/05/2021 |  16:10 ⇒ 16:11 | Аутор: СРНА

"Срби за Србе" донирали медицинску опрему Дрвару

Организација "Срби за Србе" из Србије донирала је Дому здравља у Дрвару заштитну медицинску опрему вриједну око 10.000 КМ.
"Срби за Србе" из Србије донирали медицинску опрему Дрвару - Фото: РТРС
"Срби за Србе" из Србије донирали медицинску опрему ДрваруФото: РТРС

Као помоћ у борби против епидемије вируса корона, дониране су маске, рукавице, заштитна одијела и средства за дезинфекцију.

Предсједник организације "Срби за Србе" Игор Рашула рекао је Срни да је помоћ донирана у оквиру велике акције "Борба против короне" која је покренута прошле године.

Он је додао да је донација обезбијеђена уз подршку компаније "Топ сорс солушн" из Београда, која се прикључила акцији.

Рашула је навео да је иницијатива за помоћ Дому здравља у Дрвару потекла од директора те установе Драгана Праштала пошто је здравствена установа запала у тежак положај усљед борбе са вирусом корона и великог броја људи који је свакодневно тражио и очекивао неопходну медицинску помоћ.

- Знајући за генерално тешку ситуацију у којој живи српски народ у Дрвару и осталим кантонима Федерације БиХ, нисмо могли да се оглушимо на ову молбу и потрудили смо се да помоћ обезбедимо у што краћем року - рекао је Рашула.

У претходних неколико година организација "Срби за Србе" помогла је 22 породице у Мостару, Чапљини, Босанском Грахову, Санском Мосту, Тузли, Сарајеву, Гламочу, Босанској Крупи, Босанском Петровцу и Дрвару.

- Ово није ни прва, а ни последња акција помоћи наше организације у Дрвару и осталим мјестима широм ФБиХ, па се надамо да ћемо уз помоћ наше цркве и добрих људи наставити са пружањем неопходне материјалне помоћи угроженим породицама са дјецом, као и нашим инситуцијама које брину о образовању и здрављу дјеце - нагласио је Рашула.

Из организације "Срби за Србе" поручили су Србима у Крајини да опстану на вјековним огњиштима, да чувају српску културу, језик, писмо и православну хришћанску вјеру.

- Ми ћемо се потрудити да им помогнемо да унапреде услове у којима њихова деца одрастају и пружимо могућност за покретање привредне производње и економског одрживог опстанка. Деца су наша будућност - истакли су из организације "Срби за Србе".

Рашула је напоменуо да је данас слава хуманитарне организације "Срби за Србе" - Свети Василије Острошки Чудотворац.

Љекар у Дому здравља Дрвар Марко Дивјак истакао је важност данашње донације и захвалио организацији "Срби за Србе" и начелнику општине Дрвар Душици Рунић, која је учестовала у донацији неопходне медицинске опреме.

Рунићева је изразила захвалност донаторима, као и директору Републичке управе цивилне заштите Српске Милану Новитовићу, који је помогао дистрибуцију донације у Дрвар.