latinica  ћирилица
12/05/2021 |  16:31 ⇒ 17:48 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Спроведена акција "Кет"

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске спровело је оперативну акцију кодног назива "Кет", због сумње да је више лица починило кривично дјело организовани криминал, у вези са неовлаштеним прометом оружја и војне опреме, те производа двојне употребе и неовлаштеног промета дроге.
Полиција Српске (Фото: Полиција Српске) -
Полиција Српске (Фото: Полиција Српске)

Акцију је спровела Управа МУП-а Српске за борбу против тероризма и екстремизма, у сарадњи са Полицијом Аустрије, а под надзором Тужилаштва БиХ, саопштено је из МУП-а Српске.

На подручју Аустрије у претходном периоду ухапшено је једно лице, док су јуче службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма, поступајући по наредби Суда БиХ, претресли двије локације на подручју Бањалуке које користи осумњичено лице Д.М.

У оквиру акције пронађено је и привремено одузето четири килограма експлозива "нитропента" /ПЕНТ/, 10 метара штапина, осам комада електричних упаљача и четири електрична саботажна упаљача, затим одређена количина кокаина и марихуане, пиштољска и пушчана муниција различитог калибра, те остали предмети који се могу користити као докази у даљем кривичном поступку против осумњичених.

Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај против три лица о почињеним кривичним дјелима.

МУП Републике Српске је у спровођењу оперативне акције "Кет" подржао пројекат ИПА 2019 "Борба против тешког криминала на западном Балкану".