latinica  ћирилица
12/05/2021 |  21:44 ⇒ 21:45 | Аутор: СРНА

Митровић: Укидање путарине - позитивна мјера Владе Црне Горе

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић изјавио је да је укидање путарине на магистралном путу Требиње-Херцег једна од позитивних мјера Владе Црне Горе, која ће допринијети смањењу трошкова путника, посебно оних који тај правац свакодневно користе.
Војин Митровић - Фото: РТРС
Војин МитровићФото: РТРС

Митровић сматра да је укидање путарине пред почетак туристичке сезоне добар сигнал и за туристе који љетују на Црногорском приморју.

Он је напоменуо да је о укидању такси разговарао и на недавном састанку са црногорским министром капиталних инвестиција Младеном Бојанићем у Сарајеву, који му је тада рекао да је став Владе Црне Горе да путарина буду укинута.

- Овај пут је изградио Вук Хамовић и имао је концесију, коју је Влада Црне Горе откупила. Договорено је да му се исплати неких 4.000.000 евра, тако да су грађани сада ослобођени од обавезе плаћања путарине - рекао је Митровић за Н1.

Митровић је нагласио да је, према тренутним информацијама, ријеч о трајном укидању напклате путарине на путном правцу између Требиња и Херцег Новог.

Говорећи о "четири ге" /4Г/ мрежи, Митровић је указао да би у наредне три године цјелокупна територије БиХ требало да буде покривена овом мрежом, што је један од предуслова за увођење и "пет ге" мреже.

Митровић је изразио наду да ће до љета коначно бити расписан тендер за дигитализацију, како би се кренуло у рјешавање овог процеса у БиХ, који је, како је навео, неопходан за све друге дјелатност и привредни живот у земљи.