latinica  ћирилица
12/05/2021 |  22:49 ⇒ 13/05/2021 | 07:33 | Аутор: РТРС

Максимовић: За коју годину Борац константа у Европи (ВИДЕО)

Жеља је да за четри до пет година будемо редовни учесници европских такмичења, да достигнемо напримјер ниво Ријеке, и да будемо константа, поручио је за РТРС Марко Максимовић, шеф Стручног штаба ФК Борац.
Марко Максимовић - Фото: РТРС
Марко МаксимовићФото: РТРС

У Бањалуци влада права еуфорија, јер Борац је три кола прије краја Премијер лиге БиХ лидер, игра и финале Купа БиХ, и седам бодова му гарантују шампионско славље, без обзира на резултате ривала.

- Остварили смо циљ који је постављен пред нас, а то је Европа, и остварили смо то три кола прије краја. Сплетом околности, нешто лошије партија ривала прије свих Сарахјева, имамо и прилику за титулу, зашто да не, када је већ ту, али идемо да играмо, па како нам буде - нагласио је Максимовић.

 

Само неколико мјесеци раније, на припремама у Анталији, Борац није могао дати поготка, тада су били многи скептици да ли ова иста екипа може до краја.

- Да можемо видио сам против Крила Совјета. Играли смо компактно, али нисмо дали голове. Вјеровали смо у екипу, систем који имамо, заговарамо, требало је мало времена да прође, и вјерујте, биће то још боље. Све је у нашим рукама - поручио је тренер Борца.

Са резултатима стигла је и атмосфера, за коју кажу да је и више него добра, што се види и по слављима у свлачионици послије сваке утакмице.  

- Атмосфера у екипи је одлична, на шампионском нивоу. Без обзира шта било до краја, тако ћемо се понашати. Освојили смо 28 бодова од могућа 33. Имамо још три првенствене и једну утакмицу финала Купа, и вјерујем да ћемо успјешно то извући - оптимиста је Максимовић.

А, да су их подцијенили, и екипу и тренера, јасно је и Максимовићу. 

- Осјетио сам од самог почетка да смо подцијењени. Мени личнио није сметало, али играчи који су имена за наше прилике нису то заслужили. Нека нас подцијене и ова два - три кола, нећу имати ништа против. Али све је то питање, можда само ствар тактике, наших ривала, али очигледно нису погодили - наглашава Максимовић.

За крај разговора за РТРС он је подвукао да је подршка навијача и града увијек добродошла.  

- Осјетим подршку, иако нема публике. У граду влада еуфорија. Улаже се у инфраструктуру, екипу, и питање је времена када ће Борац бити константа, јер то овај град, али и клуб заслужују. Ићи ћемо једну по једну утакмицу. Окрећемо се Жељезничару, и вјерујем да ће много ствари бити јасније послије "Грбавице" - наговијестио је срећан крај по Борац, тренер Марко Максимовић.