latinica  ћирилица
13/05/2021 |  09:43 ⇒ 12:22 | Аутор: СРНА

Бијељина: Почињу Мајске музичке свечаности (ВИДЕО)

У Бијељини почиње Двадесети хорски фестивал Мајске музичке свечаности. Тродневни фестивал који организује Српско пјевачко друштво Србадија биће одржан у онлајн формату.
Мајске музичке свечаности - Фото: РТРС
Мајске музичке свечаностиФото: РТРС

На Двадесетом хорском фестивалу Мајске музичке свечаности ове године такмичиће се рекордних 50 ансамбала, у десет такмичарских категорија и 36 соло пјевача. Због пандемијe корона вируса Умјетнички савјет фестивала и Организациони одбor донијели су одлуку да фестивал буде одржан онлајн,тако да ће жири оцјењивати видео записе учесника.

- Битно је да се фестивал одржава, да фестивал расте из године у годину као што је то овај пут, да се пријављују нови хорови и да проширујемо обухват земаља које се пријављују за наш фестивал - рекао је Стеван Чукић портпарол Фестивала.

Организатор Фестивала је Српско пјевачко друштво Србадија које је својим угледом и бројним међународним наградама, успјело привући реномиране хорове и диригенте из свијета хорске музике, тако да су у протеклих 19 година, Мајске музичке свечаности окупиле више од 600 хорова и 40 000 пјевача.