latinica  ћирилица
13/05/2021 |  10:55 ⇒ 11:38 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили честитке поводом Рамазанског бајрама

Муслимански вјерници данас прослављају први дан Рамазанског бајрама. Званичници Српске упутили честитке.
Република Српска (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у честитки поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ пожељела је да Рамазарнски бајрам прославе у радости, миру и благостању са својим породицама, пријатељима и комшијама.

- У име грађана Републике Српске и своје име, а поводом Рамазанског бајрама, упућујем вам искрене честитке уз жељу да празник прославите у радости, миру и благостању са својим породицама, пријатељима и комшијама. Нека вам предстојећи празнични дани, након мјесеца молитве и поста, буду на духовну корист, надахнуће за бољи живот и подстрек за међусобно поштовање, зближавање и толеранцију - навела је Цвијановић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у честитки поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ пожелио је да Рамазански бајрам прославе у здрављу и радости са најближима.

- Нека непролазне духовне вриједности и поруке мира и пријатељства које носи овај празник буду наш подсјетник на потребу даљег јачања солидарности, разумијевања и узајамног уважавања у нашој заједници богатој вјерама, нацијама и културама - навео је Вишковић у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је поглавару Исламске заједнице БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ Рамазански бајрам, са жељом да празнично славље протекне у радосном породичном и пријатељском окружењу.

- Нека овај велики празник обасја ваше домове и срца љубављу, слогом и радошћу и нека нас подсјети на универзалне поруке мира, солидарности и толеранције, јер само упућени једни на друге можемо превладати изазове данашњице. Срећан и благословљен Рамазански бајрам - наведено је у честитки.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик  честитао је поглавару Исламске заједнице БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим вјерницима исламске вјероисповјести Рамазански бајрам, са жељом да им овај велики празник донесе мир и радост.

Додик је истакао да је Рамазански бајрам празник радости за све вјернике и људе добрих намјера, те подстрек за промоцију универзалних порука мира, солидарности, толеранције и поштовања међу људима и народима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је предстојећи Рамазански бајрам са жељом да овај празник оснажи осјећај солидарности и доброте међу људима.

Тегелтија је у своје и у име Савјета министара поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и свим вјерницима исламске вјере упутио искрене честитке поводом наступајућег Рамазанског бајрама, са жељом да га прославе у добром здрављу и расположењу и са својим најближима, саопштено је из Савјета министара.