latinica  ћирилица
13/05/2021 |  11:43 ⇒ 16:32 | Аутор: СРНА

Додик-Сакеларопулу: Повратак у нормалност омогућио би економски опоравак (ФОТО)

Састанком са грчком предсједницом Катерином Сакеларопулу, предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик почео је радну посјету Грчкој.
Састанак Додика и грчке предсједнице (фото: twitter.com/PresidencyGR) -
Састанак Додика и грчке предсједнице (фото: twitter.com/PresidencyGR)

Додик и Сакеларопулуова разговарали су о посљедицама пандемије вируса корона и изразили наду у брзи повратак у нормалност, што би омогућило и економски опоравак.

Истакли су одличне билатералне односе, наглашавајући да постоји много могућности за њихово даље јачање, посебно у области економије.

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ изразио је наду да ће европски пут БиХ бити убрзан и захвалио Грчкој за чврсту и стабилну подршку, саопштено је на сајту предсједнице Грчке.

Сакеларопулуова је истакла да Грчка остаје снажно посвећена промовисању приступања земаља Балкана у ЕУ.

- Ми подржавамо напоре БиХ у том правцу - истакла је она, наводећи да потребне реформе можда нису увијек лаке, али су неопходне.

Овим састанком Додик је почео радну посјету Грчкој, а потом се сусрео и са предсједником грчког парламента Константиносом Тасуласом. 

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик учествоваће данас и сутра на 6. Делфи економском форуму у Атини.

Боравак на Форуму Додик ће искористити и за низ билатералних сусрета на маргинама овог значајног скупа.

Економски форум, под покровитељством грчког предсједника, традиционално се одржава у граду Делфи, али ове године због пандемије одржава се у Атини.

Прошле године Форум није одржан због пандемије вируса корона.